Muistelmia

Varpun tilitys vuodesta 2015

Tuas on vuosj vierähtänä ja joulu tulla jollottaa. Aattelin tuossa vähän muistella männyttä vuotta näe meijjän eläkkeensuajien kannalta kahtoen.

On sitä vuan oltu tolohakkaana touhuamassa. Kerhoja on kokkoontunu, jos jonniilaisia. Usseempia viikossa. Matkojae on tehty ja teatterissa kääty, myyjäisiä pietty. On ollu kirkkojuhliakkii parj kertoo tänäkii vuonna. Enkä jaksa kaekkia luvetella tae en ehkä kaekkia muistakkaan.

Ja mukavasti on porukoeta riittännä kaekkiin tapahtummiin. Nyt syksyllä olj vähä semmosta empä tiiä meinikiä, kun muuttuvat nuo  kerhoihin pitopaekat ja aekataaluttii mänj uusiks. Vua jospa sitä tähännii totutaan.

Viimesenä tässä on jiäny mieleen tuo männä viikolla vietetty pikkujoulu. Oltiin siellä Kartano Kaijalassa. Se olj mukava paekka juhlille. Ohjelma olj haaskaa ja kyllä meillä on kaanisti laulava kuoro. Sitä passasj kuunnella nii olj kommeeta että…  Ruoka olj tosj hyvvee ja suun mukkaesta ja lopuks vielä torttukahvit, nam, nam, nam. Kyllä jäe hyvä miel niistä juhlista. Pittää sannoo, että meitä on mukavia immeisiä sattunu näen paljo yhteen..

Näen kun suahaan aena kaveria mukkaan poes  kottoo yksinää nyhjöttämästä, nii vähemmän tarvii tuolla Tk:ssa jonotella. Se kun tämä yhessäolo pittää yllä aenakii mielenterveyttä ja mikspä ei ruumiillinenkii kuntosuus tässä kohennu.

Ja entäs sitten, kun sanotaan, että naaru pitentää ikkee. Varmaan tässä sua pelätä eläväsä vähintään satavuotiaaks, nii on mukavasti vitsiä ja juttuja kerhossa kerrottu, että naaroo, räkättee on suana ihan tosissaan.

Eiköhän myö jatketa tätä hommoo tulevana vuonnakii. Jos ootta näestä asioista erjmieltä, nii ei ku ruvetaan riitelemmään.

Ennen sitä kuitennii toevotan  meille kaekille lupsakkata ja raahallista jouluva. Ja Kiitos Teille ystävät, että on suatu vuosj viettee mukavasti touhuten.

Ei kun Hyvvee tulevatakii vuotta.

Varpu Pääkkönen

Puolj vuoskatsaas 2016

Oeskoon tuossa mittään tolokkuva, että muistelisj männyttä puolta vuotta tässä meijjän yhistyksessä.

No, oljpa niin tae näen, niin paampahan paperille joetae muisteluita. Onhan myö keretty yhtä jos toestae touhuta männä talavena. On pietty erjnäesijä kerhoja ja kokkooksija. Piettiin myyjäesijä OP:llä. Se taes olla kiirastorstaepäevä. Teatterissa käätiin Varkaavessa kahtomassa ne "Piukat paekat". Olj oekeen mukava näätös.

Kevätkokkoussii on pietty, siinä tulj tilit seleviks ja silimäntekevät saevat hyväksynnän töestään, eikä kukkaa joutunna syytteeseen harmoosta tallouvesta. Nii, että hyvästi on hommat hoejettu meijjän porukassa. Onhan sitä tehty vaekka mitä, mutta enhäm minä kaekkee jaksa kirjottoo.

Nyt myö vietetään kevvään viimestä kerhoo vähä niinku äetiinpäevän merkeissä. Piästään ihan kohta kesälomalle, liekkö ansaettu tae ei, niin hyvä se on välillä huilata näestäe hommista.

Tuntuu vähän pitkältä ajalta olla koko kesä näkemätä tätä porukkoo, mutta onhan niitä kylypylämatkoja ja kesätejatterija, missä voejjaan tavata kesälläkkii.

Syksyllä sitten aletaan virkeinä ja ruskettunneina touhuta loppuvuotta yhessä. Sanompahan vuan kaekille teille kiitokset männeestä talavesta ja toevotan hyvvee kessee meille kaekille.

9.5.2016

Varpu Pääkkönen

Tuumaeluja vuojen varrelta.

Taetas olla aeka muistella männeitä vaekka tätä vuotta 2017.

Tehhäämpä jonniillaenen toemintakatsaus. Meillähän on ollu tuas ihan toeminnan vuosj. Kerhoja on ollu entiseen malliin monellaisija. Vaekka keilaelukerho taes loppuva ja LuontoLyylittii on ollu vähän toestaetonen. Paljon kuitennii vielä toeminnassa ja voemissaan. On kuntosalia, jumppoo, uintia, muistikerhoo, pelikerhoo, matkaeluva, kirjallisuus ja kulttuurikerhoo ym.

Laalukuoro taetaa saerastoo vähä anemijjoo vuan jospa se toepuu kun kaekki, jotka ossootte laaloo mänette mukkaan.

Matkavvetäjä on vaehtunna Kaijasta  Airaksi ja hommat senku jatkuu. Matkoja on tehty pitempiä ja lyhyempiä; enkä kaekkija muistakkaan. On kääty Pietarissa kesällä ja ruska-tae syysmatka olj Peurunkaan. Kesäteattermatka ol Äänekoskelle, hiljanen päevä lokakuussa Siilinjärvelle. Ja vielä tehhään pikkujoulumatka Varkauteen, ensin teatterriin ja sitten syömään ravintelliin.

Myyjäesillä ja arpajaesilla on koetettu hankkia rahhoo yhistykselle.

Syyskokkouksessa valittiin uus puhheenjohtaja. Irja luopu vallasta ja tilalle suatiin Luostarisen Juhani. Hyvästi on Irja meitä jaksanna vettee monta vuotta. Nyt suatiin miesenergijoo tähä mummosakkiin. Toevottavasti Jussikii jaksaa meitä johtoo monta vuotta. Tämä yhistyshän on semmonen minkälaeseks myö se yhessä tehhään.

Mukavoohan näessä kerhoessa on ollu. Näehin alakuva ihan jo outtaa kesä- tae joulutaavon jäläkeen. Koetetaan jaksoo aena tulla porukkaan, ettei tultas ihan mökkihöperöks, jos vuan jiähään kottiin makkoomaan. Aena näessä kerhoissa kuullaan jokkii mukava juttu ja vitsi, että suahaan naaroo kunnolla. Ja yhessä laaloo loijaatettaan jokunen värssy. Sanompahan vuan, jotta tämä on terapijjoo mielelle ja fyssiikalle. Eipä tarvii jonotella Tk:n terapeuttiloille, kun pietään vähä huolta toesistamme.

Minusta tämä touhu on ollu mukavoo, toevottavasti sinustakkii. Jatketaanpa näen ja iloetaan siitä mittee kivvoo keksitään.

Kiitokset vua kaekille teille toemijoille ja ystäville mukavasta männeestä vuojesta. Ens vuonna jatketään, eiköstä vuan.

Varpu Pääkkönen 7.12.2017

KIRJOITTAMISEN TUSKA
Astun aamuun varhaiseen, päivään uuteen alkavaan.

Näen päivän heräämisen, riippakoivun huurteisen

pajupensaan kimmaltavan.

Tallennan tään hetken herkän aivosolun sopukoihin,

 Runosuonet solisevat luonto antaa aiheen tähän.

Kynän kärkeen eivät tartu paperille piirrettynä.

Puiston päässä karisevat sanat, tunteet kauneimmat,

jotka tahdoin sulle antaa jakaakseni aamun tunteet.

--------

Syntymäpäivä - taas vanhempi - kuin eilen, vuodet vaihtuvat ja numerot suurenevat kyselykaavakkeella, ikää kysyttäessä.

Eläkkeensaajat lehdessä 6/2009

Liisa Soininen 1934 - 2009

Kuopion Liikealan eläkkeensaajat ry